Anda Ada Pertanyaan? Klik Sini
msen
Soalan LazimSoalan Lazim
Hubungi KamiHubungi Kami
maklumbalas3Aduan& Maklumbalas
petalaman3Peta Laman

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Apakah itu e-Pembuatan Keputusan?

E-pembuatan keputusan ialah penggunaan medium ICT untuk meningkatkan input rakyat dalam proses membuat keputusan oleh pihak Majlis Daerah Tumpat.

 

Bagaimanakah untuk anda memberi input kepada e-Pembuatan Keputusan?

Dari masa ke semasa pihak Majlis Daerah Tumpat akan mewujudkan saluran untuk rakyat memberikan input agar pihak Majlis Daerah Tumpat dapat menggunakan input tersebut bagi mempertingkatkan tahap perkhidmatan yang diberikan kepada rakyat.

Anda boleh mendaftar Email dan RSS e-Penyertaan bagi mendapat kemaskini tentang kajiselidik yang akan kami jalankan dari masa ke semasa. Selain itu, anda juga boleh mengikuti kami di media sosial rasmi Facebook MDT dan juga Twitter MDT bagi mendapatkan maklumat terkini termasuk pengumuman aktiviti yang melibatkan e-Pembuatan Keputusan.

 

Apakah peraturan-peraturan yang perlu dipatuhi di dalam proses penglibatan e-Pembuatan Keputusan?

Sila rujuk Polisi e-Penyertaan di sini.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

MAKLUMBALAS KANDUNGAN PORTAL MAJLIS DAERAH TUMPAT 

Soal Selidik Portal MDT 30/6/16 - 29/07/16 => Keputusan soal selidik 

.

TARIKH/

MASA

NAMA :

ALAMAT

EMAIL:

UMUR: MAKLUMBALAS DARI PENGGUNA PORTAL MAJLIS DAERAH TUMPAT MAKLUMBALAS DARI MAJLIS DAERAH TUMPAT HASIL DARI MAKLUMBALAS YANG DIBERIKAN OLEH PENGGUNA
1) Apakah pendapat anda mengenai portal baru MDT? 2) Apakah pendapat anda mengenai kandungan maklumat yang terdapat dalam portal MDT? 3) Sila kemukakan cadangan anda bagi penambahbaikan kandungan laman portal MDT agar ianya memenuhi kehendak anda sebagai pengguna portal MDT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terima kasih di atas maklumbalas yang diberikan. Pihak Majlis Daerah Tumpat menghargai masa dan input yang diberikan oleh anda. Kami akan menggunakan input yang diberikan bagi mempertingkatkan perkihidmatan kami kepada anda dari masa ke semasa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasil perbincangan dengan pihak pengurusan Majlis Daerah Tumpat. Pihak pengurusan telah bersetuju melantik pegawai yang bertanggungjawab bagi setiap Unit untuk mempertingkatkan penyaluran/perkongsian maklumat dengan rakyat/pengguna portal MDT. Antara kandungan yang akan dikemaskini dalam jangkamasa terdekat ialah
- Info cukai taksiran
- Prosedur-prosedur yang berkaitan dengan urusan di Majlis Daerah Tumpat

7/7/2016 17:30 FARUK BIN ZARIL This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 34 Sangat baik Sangat baik perlu lebih kan maklumat pada rakyat
7/10/2016 18:27 Abdul Aziz Muhamad

Abdulaziz_muhamad@

yahoo.com

49 Baik Baik Lebih informatif
7/20/2016 23:47 Noraini binti Abdullah

nie_nora222@

yahoo.com.my

30 Sangat baik Baik Saya berpendapat lebih banyak maklumat perlu dimasukkan di portal MDT supaya memudahkan pelawat mendapatkan pelbagai info.
7/31/2016 10:34 Norihan

beb9651_norihan@

yahoo.com

35 Sangat baik Baik 1) Perbanyakkan maklumat perkhidmatan-perkhidmatan yang ditawarkan di Majlis Daerah Tumpat dan bagaimana untuk mendapatkan servis perkhidmatan berkenaan. Contoh : Sewa gerai, sewa ruang niaga, sewa dewan, sewa khemah dan sebagainya.

 

2) Perbanyakkan maklumat berkenaan prosedur-prosedur yang berkaitan dengan perkhidmatan MDT, seperti prosedur permohonan lesen, prosedur ubahsuai rumah, prosedur permohonan tong sampah, prosedur memohon jalan, prosedur memohon lampu jalan dan sebagainya.

HUBUNGI KAMI

Majlis Daerah Tumpat
Jalan Tanjung Kuala,
16200 Tumpat,
Kelantan Darul Naim
T (+609) 725 2224
F (+609) 725 6919
Web: https://mdtumpat.kelantan.gov.my/
Email: mdtumpat (at) kelantan.gov.my

QR BARCODE

Image

Kaunter Pelawat

Today41
Yesterday42
This week83
This month777
Total48413

2024-05-28

Site Last Modified

  • Tarikh Kemaskini : Tuesday 28 May 2024, 11:11:59.
© Copyright 2022 Majlis Daerah Tumpat. All Rights Reserved.

KELGOV PPST

SEO - Laman Web Rasmi MDT

Kompaun Yang Dikeluarkan Oleh Semua Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) Negeri Kelantan